Stichting De Verhuisfamilie ontvangt wederom erkenning van CBF

Stichting De Verhuisfamilie heeft wederom het predicaat ‘Erkend goed doel’ gekregen van het CBF, dé toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Hiermee wordt gegarandeerd dat de stichting integer werkt en aan alle kwaliteitseisen voldoet. De Verhuisfamilie is actief in heel Nederland en helpt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar niet de financiële middelen en het netwerk daarvoor hebben.

Erkenning CBF

Will Benard (zie foto) vormt samen met Wim Schut het coördinatieteam van stichting De Verhuisfamilie.

De stichting is er trots op om voor het tweede jaar op rij deze erkenning te behalen. Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) geeft het predicaat uitsluitend aan goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Met de erkenning wordt aangegeven dat een organisatie betrouwbaar is en zorgvuldig met donaties omgaat. Het CBF sprak in haar rapport waardering uit voor de professionele aanpak van De Verhuisfamilie en het resultaat dat behaald wordt.

Erkenning CBF

Het bestuur van de stichting is blij met de opnieuw behaalde erkenning: “Wij zetten ons met hart en ziel in om mensen te helpen die in nood verkeren. We voorzien duidelijk in een behoefte: wekelijks komen er aanvragen uit het hele land binnen”, aldus Tom Stuij, voorzitter ad interim. Een aanvraag kan uitsluitend worden ingediend door een hulpverlener waarna het verzoek zorgvuldig wordt gescreend door vrijwilligers Wim Schut en Will Benard van De Verhuisfamilie. Zij kijken of een hulpvrager aan alle voorwaarden doet om in aanmerking te komen voor belangeloze hulp. De stichting is er tenslotte echt om mensen te helpen die in nood verkeren. Denk aan hulpvragers die door omstandigheden moeten verhuizen vanwege een lichamelijke beperking maar zelf niet het vermogen én het sociale netwerk hebben om dat te regelen.

Samenwerking

Het regelen van een verhuizing is alleen mogelijk door een samenwerking van vrijwilligers en Erkende Verhuizers. Vrijwilligers helpen de hulpvrager met inpakken en professionele verhuizers zijn er om de inboedel naar de nieuwe woning te brengen. Het doel van de stichting is niet alleen om mensen te verhuizen, maar vooral om ze het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. “Wij creëren de familie waardoor mensen zich minder eenzaam voelen en hopelijk weer een frisse start kunnen maken in hun nieuwe woning.”

Bent u een hulpverlener en wilt u een aanvraag indienen bij De Verhuisfamilie? Kijk dan op www.verhuisfamilie.nl/hulpvraag.

 

(geplaatst op 25 januari 2018)

Getagd met ,