Samenwerken

Met wie werken we samen?

De Verhuisfamilie werkt met vrijwilligersorganisaties en Erkende Verhuisbedrijven.

Vrijwilligersorganisaties

Voor het creëren van een verhuisfamilie blijkt het samenwerken met vrijwilligersorganisaties voor alle partijen zeer aantrekkelijk. Voor het realiseren van de verhuizingen wordt er samengewerkt met de stichtingen Present en HIP .

Erkende Verhuisbedrijven

Naast het samenwerken met deze (en hopelijk nog andere) vrijwilligersorganisaties is voor De Verhuisfamilie uiteraard het samenwerken met de Erkende Verhuizers van groot belang. De combinatie van professionals en vrijwilligers blijkt een gouden greep te zijn: zij versterken elkaar.

In de pilotfase is al gebleken dat het samenwerken met gemeentelijke diensten, woningbouwverenigingen, kerkelijke organisaties en sociale diensten het effect van de acties zeer vergroot.

Wij nodigen alle organisaties die zich verwant voelen met onze doelstelling en met ons willen samenwerken uit om zich te melden.

Particuliere vrijwilligers verwijzen wij naar de bestaande vrijwilligersorganisaties aangezien De Verhuisfamilie met hen samenwerkt.

Quote van Hans Kregting (bestuurslid Nederlandse Woonbond)

Samenwerken - Hans Kregting

 

De Verhuisfamilie is het voorlopen op de participatiemaatschappij. Dit is mijn Appeltje van Oranje. Mooie koppeling tussen professionals en vrijwilligers, want de vrijwilligers kunnen het niet alleen. We onderschatten in Nederland nog steeds de stille armoede, waar mensen met fiscale maatregelen gestimuleerd worden een eigen huis te kopen, maar soms te duur wonen.