De Verhuisfamilie


Werkwijze

De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die niet in staat zijn om zelfstandig een verhuizing uit te voeren of te regelen. Om in aanmerking te komen voor hulp vanuit de Verhuisfamilie is er aan aantal criteria:

  • een ontoereikend sociaal netwerk,
  • beperking in gezondheid (lichamelijk, psychisch en/of verstandelijk) en/of
  • gebrek aan financiĆ«le middelen om zelf verandering in de situatie aan te brengen.
  • de verhuizende klant wordt bovendien begeleid door een maatschappelijke organisatie of een ander vast contactpersoon.

Om een aanvraag in te dienen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • de aanvraag moet ingediend worden door een hulpverlener
  • het moet gaan om een lokale verhuizing (in de huidige woonplaats)
  • de aanvraag moet minimaal zes weken voor de gewenste verhuisdatum worden ingediend (verhuizen in het weekend is niet mogelijk)
  • er vinden alleen verhuizingen plaats in een gemeente waar zowel een afdeling van stichting Present als een Erkend Verhuisbedrijf actief is
  • verhuizingen vinden plaats op een datum passend in de planning van het verhuisbedrijf (doorgaans aan het begin van de maand en het begin van de week). In de maanden juli en augustus is het niet mogelijk om een verhuizing in te plannen vanwege topdrukte bij de verhuisbedrijven

Een aanvraag indienen kan via dit formulier.

Om te garanderen dat de hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben, worden de aanvragen gescreend door de stichting Present (aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Erkende Verhuizers

Als een aanvraag aan alle voorwaarden voldoet wordt er gekeken of er in de gewenste verhuisperiode een Erkende Verhuizer beschikbaar is om de verhuizing uit te voeren. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er in overleg een verhuisdatum ingepland. Wij rekenen daarbij op de flexibiliteit van de hulpvrager.
Om de verhuizing goed voor te bereiden helpen vrijwilligers van de stichting Present met het in- en uitpakken van de inboedel. Present is een landelijke organisatie die draait op enthousiaste vrijwilligers.
Op de verhuisdag zelf komen ook de professionele verhuizers in actie. Deze mooie samenwerking tussen vrijwilligers en professionals is de basis voor de Verhuisfamilie! Met de Verhuisfamilie willen we mensen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan in het leven.

Let op: door drukte bij verhuisbedrijven kan het voorkomen dat het niet lukt om een verhuisbedrijf te vinden dat beschikbaar is rond de gewenste verhuisdatum. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij dat zo spoedig mogelijk laten weten aan de hulpverlener.

De verhuizing

Door de steun van Organisatie voor Erkende Verhuizers, de brancheorganisatie van de Nederlandse verhuisbranche,  worden Verhuisfamilie verhuizingen uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde verhuisbedrijven. Dit betekent de inzet van gekwalificeerde verhuismedewerkers, de toepassing van de Algemene voorwaarden voor Verhuizingen 2015 (AVVV2015) en de verzekering van het Garantiecertificaat Erkende Verhuizers.

Kortom: ook een Verhuisfamilie verhuizing is in deskundige handen bij een Erkende Verhuizer!

Boelaars & Lambert Makelaars in Assurantiƫn B.V. sponsort de Verhuisfamilie door voor iedere inboedelverhuizing binnen Nederland kosteloos een Garantiecertificaat af te geven, zodat bij een onverhoopte schade er een prima dekking is. De afgifte van het garantiecertificaat vindt om praktische redenen plaats met een jaarlijks af te geven garantiecertificaat dat verklaart dat alle door de Verhuisfamilie uit te voeren verhuizingen verzekerd zijn conform het Garantiecertificaat.

De Verhuisfamilie dankt haar sponsoren voor de ondersteuning!

verhuisfamilie

Lees meer over de Verhuisfamilie in de praktijk op onze nieuwspagina.