De Verhuisfamilie

Werkwijze

Hoe werkt de Verhuisfamilie in de praktijk?
Om te garanderen dat de hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben, worden uitsluitend aanvragen in behandeling genomen die door hulpverleners worden ingediend. Dit gebeurt op basis van een selectie door stichting Present. Daarnaast moet een aanvraag minimaal vijf weken voor de gewenste verhuisdatum worden ingediend.
Vervolgens wordt er gekeken of er in de gewenste verhuisperiode een Erkende Verhuizer beschikbaar is om de verhuizing uit te voeren. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er in overleg een verhuisdatum ingepland. Wij rekenen daarbij op de flexibiliteit van de hulpvrager.
Om de verhuizing goed voor te bereiden helpen vrijwilligers van de stichting Present met het in- en uitpakken van de inboedel. Present is een landelijke organisatie die draait op enthousiaste vrijwilligers.
Op de verhuisdag zelf komen ook de professionele verhuizers in actie. Deze mooie samenwerking tussen vrijwilligers en professionals is de basis voor de Verhuisfamilie! Met de Verhuisfamilie willen we mensen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan in het leven.

Let op: door drukte bij verhuisbedrijven kan het voorkomen dat het niet lukt om een verhuisbedrijf te vinden die beschikbaar is rond de gewenste verhuisdatum. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij dat spoedig mogelijk laten weten aan de hulpverlener.

De verhuizing

Door de steun van Organisatie voor Erkende Verhuizers, de brancheorganisatie van de Nederlandse verhuisbranche,  worden Verhuisfamilie verhuizingen uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde verhuisbedrijven. Dit betekent de inzet van gekwalificeerde verhuismedewerkers, de toepassing van de Algemene voorwaarden voor Verhuizingen 2015 (AVVV2015) en de verzekering van het Garantiecertificaat Erkende Verhuizers.

Kortom: ook een Verhuisfamilie verhuizing is in deskundige handen bij een Erkende Verhuizer!

Boelaars & Lambert Makelaars in Assurantiƫn B.V. sponsort de Verhuisfamilie door voor iedere inboedelverhuizing binnen Nederland. kosteloos een Garantiecertificaat af te geven, zodat bij een onverhoopte schade er een prima dekking is. De afgifte van het garantiecertificaat vindt om praktische redenen plaats met een jaarlijks af te geven garantiecertificaat dat verklaart dat alle door de Verhuisfamilie uit te voeren verhuizingen verzekerd zijn conform het Garantiecertificaat.

De Verhuisfamilie dankt haar sponsoren voor de ondersteuning!

verhuisfamilie

Lees meer over de Verhuisfamilie in de praktijk op onze nieuwspagina.