Hulp bij verhuizen: Verhuisfamilie biedt ondersteuning

De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar niet de financiƫle middelen en het netwerk hebben om dit zelf te regelen. Om een soepele verhuizing te garanderen wordt er sinds kort samengewerkt met de stichting Present, een landelijke organisatie van vrijwilligers.

De Verhuisfamilie is opgericht om in schrijnende situaties ondersteuning te bieden. Bijvoorbeeld bij een gedwongen verhuizing vanwege oplopende schulden. Of een verhuizing naar een rolstoelvriendelijke woning vanwege de gezondheid. Als er in deze situaties geen sociaal netwerk is om te helpen met de verhuizing, onstaat er een groot probleem.
De Verhuisfamilie biedt daarom hulp bij verhuizen. Wij doen dit in samenwerking met de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Deze professionals dragen kosteloos een steentje bij door de verhuizing uit te voeren. Daarnaast heeft de Verhuisfamilie nu ook een samenwerking met de stichting Present. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers zorgen onder meer voor het in- en uitpakken van de inboedel. Kortom: de professionals en vrijwilligers vormen samen de Verhuisfamilie!

Hulp bij verhuizen

Hoe werkt de Verhuisfamilie precies? Via onze website kunt u een aanvraag indienen. Let op: wij nemen alleen aanvragen in behandeling die ingediend zijn door een hulpverlener. Vervolgens screent de stichting Present de aanvraag. Daarna wordt er gekeken of er een verhuisbedrijf beschikbaar is rondom de gewenste verhuisdatum. Dit proces kan enkele weken duren. Daarom verzoeken wij u om tijdig een aanvraag in te dienen.

Wilt u als hulpverlener een aanvraag indienen voor uw cliƫnt? Ga dan naar ons aanvraagformulier