Professionals in NAH

Jorien Janbroers doet verslag.

Professionals in NAH, Coulance, Amsterdam, Verhuizingen

Professionals in NAH samen met Coulance Verhuizingen

De Verhuisfamilie heeft in Amsterdam een verhuizing geregeld voor een cliënt van Professionals in NAH en Albatros, de in NAH gespecialiseerde woonlocatie.  NAH betekend Niet Aangeboren Hersenletsel en personen met NAH hebben vaak moeite om volledig zelfstandig te kunnen opereren.

Contactpersoon Jorien Janbroers van de Professionals in NAH heeft, op verzoek van de Verhuisfamilie, een verslag gemaakt over de gebeurtenis. Duidelijk is wel dat de verhuizers van Coulance Verhuizingen Euromovers uit Amsterdam een grote inbreng gehad hebben om de verhuizing tot een goed einde te brengen.

Het verslag  van Jorien:

Ik was alleen het eerste deel van de verhuizing aanwezig, op het oude adres. Mijn ervaringen van die ochtend: Kwart voor negen had ik samen met een collega afgesproken voor de sleuteloverdracht en eventueel wat inpakwerk voordat de vrijwilligers en verhuizers om 10 uur zouden komen. Verhuizer Jelle was er echter al eerder en was al bij meneer (bewoner) in de woning. Het was eigenlijk de bedoeling dat meneer niet bij de verhuizing aanwezig zou zijn, omdat dit te belastend voor hem zou kunnen zijn. Achteraf was het heel fijn dat Jelle er al was, hij heeft samen met mijn collega al het een en ander in de verhuiswagen van Coulance  kunnen tillen. Rond half tien kwam er nog iemand van het verhuisbedrijf, hij heeft ook geholpen met verhuizen. Rond tien uur kwamen er twee vrijwilligers en om half elf nog een vrijwilliger, één vrijwilliger was jammer genoeg niet gekomen. Degene die er waren hebben zich met enthousiasme ingezet!

Grote meubels

Veel meubels waren groot en vielen bijna uit elkaar, waardoor dit erg lastig verhuizen was. Toch is het gelukt om bijna alles, op een bed na, uit de woning te krijgen! Ook gaven de verhuizers aan dat er meer spullen verhuist moesten worden dan vooraf afgesproken was. Dit kwam mede doordat de bewoner nog in de woning was en toch veel spullen mee wou nemen. Gelukkig waren zij toch bereid om alles mee te nemen. Vrijwilligers hebben ook nog geholpen met wat schoonmaakwerkzaamheden.

De verhuizing duurt langer dan gepland

De verhuizing liep best wel uit, was achteraf toch wat krap ingepland. Een aantal vrijwilligers en Jelle zijn langer dan gepland gebleven om het af te kunnen maken. Heel fijn dat zij zich zo goed hebben ingezet! Kwart voor twaalf moest ik door naar een volgende afspraak. Een vrijwilliger was toen nog samen met Jelle bezig met het verhuizen van het bed. Ik heb van Maartje (begeleider Albatros) begrepen dat de rest van de dag minder goed is verlopen. De banken konden de nieuwe woning niet in. De vrijwilligers en verhuizer schijnen niet op tijd ontvangen te zijn, waarschijnlijk door miscommunicatie. Mogelijk hebben wij, ik en Sanne hierin wat steken laten vallen, wij gaan hierover nog met Maartje van Albatros in gesprek.

Maar al met al is het toch gelukt om op korte termijn zoveel vrijwilligers bij elkaar te krijgen om met behulp van de Verhuisfamilie de verhuizing te laten slagen! Zonder de Verhuisfamilie was het allemaal niet gelukt en had de verhuizing waarschijnlijk niet kunnen plaatsvinden. Nogmaals dank aan burennetwerk, vrijwilligers van de kerk, de verhuizers van Coulance Verhuizingen en natuurlijk aan John van de Verhuisfamilie, ook namens mijn collega Sanne!

Met vriendelijke groet,
Jorien Janbroers.