Samenwerking met Stichting Firmitas

Familie voor cliënt, een verhaal vol samenwerking

Dinsdag 1 november ’16 heeft verhuisbedrijf UniMove B.V. uit Rotterdam, samen met Stichting Firmitas, professionele ondersteuning geboden bij een verhuizing voor De Verhuisfamilie.

samenwerking verhuisfamilie mondial movers

Sandra Berghuijs, woonbegeleider bij Firmitas, heeft de cliënt bij Stichting De Verhuisfamilie aangemeld voor een verhuizing. Stichting Firmitas begeleidt de cliënt bij het dagelijks functioneren en zodoende ook bij de geplande verhuizing in Rotterdam.

De zeer geringe financiële middelen en het beperkte sociaal netwerk van de cliënt was reden om de hulp van Stichting De Verhuisfamilie in te roepen. Nadat de cliënt was aangemeld heeft Stichting De Verhuisfamilie zeer snel gereageerd. In korte tijd was de complete verhuizing geregeld.

Volop samenwerking

Erkend Verhuizer UniMove is bij de cliënt langs geweest om de verhuizing te inventariseren. Het verhuisbedrijf, die deze verhuizing belangeloos verzorgde, heeft direct een aantal dozen, inpakpapier en stickers achtergelaten. Zo konden gelijk alle spullen goed ingepakt worden.

Stichting Firmitas heeft de cliënt bij het inpakken ondersteund en tevens ook gezorgd voor voldoende vrijwilligers op het oude en nieuwe adres.

De vrijwilligers, die via Pameijer Rotterdam hun medewerking verleend hebben, werkten goed samen. Door het harde werk van de vrijwilligers waren alle spullen zo beneden en konden de verhuizers van UniMove de spullen in de vrachtwagen laden.

Krachten gebundeld

Bij de nieuwe woning aangekomen begonnen de verhuizers van UniMove aan het uitladen van alle spullen. Zij ontvangen later hulp van de vrijwilligers van Pameijer en binnen korte tijd staan alle spullen binnen in de nieuwe woning.

De samenwerking tussen Stichting De Verhuisfamilie, Stichting Firmitas, het verhuisbedrijf UniMove en de vrijwilligers van Pameijer verliep zo flexibel, dat de cliënt zonder zorgen en op tijd de nieuwe woning kon betreden.