UTS Van der Lee helpt in Maarssen

Sonja Ebing, thuisbegeleider van zorginstelling Careyn heeft contact opgenomen met de Verhuisfamilie. Of er bij de verhuizing van een cliënt ondersteuning geboden kon worden.

Verhuizing Verhuisfamilie erkende verhuizers uts verhuisfamilie

De cliënt moest verhuizen en heeft weinig tot geen eigen inkomsten en heeft geen sociaal netwerk om zich heen. Stichting De Verhuisfamilie heeft Erkend Verhuizer Verhuisbedrijf UTS Van der Lee / Cors De Jongh Verhuizingen uit Utrecht gevraagd om hierbij te helpen.

Dinsdag 11 oktober om 8 uur stond de vrachtwagen van het verhuisbedrijf voor het huis van de zorgvrager. Sonja was ook aanwezig om de cliënt te ondersteunen. De twee verhuizers van UTS kwamen en zeiden meteen:  “Dit is een makkie!” dat was een goed teken voor die dag.

Sonja, als thuisbegeleider, had al veel voorwerk gedaan. Zo konden de aanwezige vrijwilligers en verhuizer gelijk van start. Er was zorg vanuit Altrecht voor de cliënt, er kwam nog een collega van Careyn om te ondersteunen en er waren nog twee vrijwilligers aanwezig. Totaal waren er die dag 8 vrijwilligers aanwezig!

Om 8:45 was het huis leeg, de verhuiswagen vol, en is de hele groep naar de nieuwe woning gegaan. Er bleef 1 vrijwilliger achter om de vloer er uit te halen en andere klusjes te doen, wat voor de woningbouw een noodzaak is om de woning weer goed op te kunnen leveren.

Op het nieuwe adres is de inventaris, door alle goede samenwerking, zo in het huis gezet. De verhuizing liep dan ook al om 10:30 uur op zijn eind. “Wat een kracht en een top jongens van UTS Van der Lee. En fijn dat er hulp was van de vrijwilligers”, aldus Sonja Ebing.

De Verhuisfamilie zorgt, samen met alle betrokken partijen, voor mooie resultaten voor de eenzame en minvermogende burger in onze samenleving die op het punt staat te verhuizen. De stichting is trots dat ook deze cliënt een nieuwe toekomst tegemoet kan gaan. Er wordt enerzijds samengewerkt met organisaties van vrijwilligers en anderzijds met de Erkende Verhuizers van Nederland, die aangegeven hebben het goede doel van harte te ondersteunen.