Verhuisactie in Eindhoven

Eindhoven heeft vorige week kennis kunnen maken met een bijzondere verhuisactie. Een bij De Verhuisfamilie ingekomen aanvraag vanuit het Leger des Heils  om te helpen bij een verhuizing werd direct al ondersteund door de GGzE.

160919VerhuisactieEindhoven

De Stichting Verhuisfamilie zet zich in om eenzame en arme mensen te verhuizen. Deze mensen hebben geen familie, vrienden of bekenden die kunnen helpen bij hun verhuizing en ook geen geld om een verhuisbedrijf in te huren. De Verhuisfamilie gaat allereerst op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de voorbereiding, het inpakken en alles wat je normaal met vrienden en familie zou doen. Daarnaast vraagt de Verhuisfamilie aan een Erkende Verhuizer om de vrijwilligers te ondersteunen op de verhuisdag. De vrijwilligers hoeven zich dan niet druk te maken over de zware wasmachine, de gekke hoekbank, een verhuislift of verhuiswagen.

De Erkende Verhuizers van Nederland hebben De Verhuisfamilie tot hun gezamenlijke goede doel uitgeroepen.

In dit geval heeft de stichting Present nog extra vrijwilligers kunnen inzetten en ook de medewerksters van het Leger des Heils en de GGzE hebben geassisteerd bij de verhuizing. Op de verhuisdag kwam een verhuiswagen van Mondial Eduard Strang Verhuizingen uit Vught voorrijden en de twee vakkrachten hebben vervolgens samen met de vrijwilligers de verhuizing tot een goed einde gebracht.

De verhuiswagens van Mondial Eduard Strang zijn dagelijks in Eindhoven te zien voor het uitvoeren van verhuizingen en Peter Strang, de eigenaar van het sinds 1881 bestaande verhuisbedrijf, vond het niet meer dan normaal om in Eindhoven hulp te komen verlenen. Hij heeft al toegezegd ook op een volgende aanvraag weer positief te zullen reageren.

Al met al een geslaagde verhuisactie met een dankbare hulpvrager en tevreden vrijwilligers en verhuizers.