Verhuisfamilie blikt terug en vooruit

De kalender is net verzet naar juni 2016, een mooi moment om een kleine terugblik te doen op deze maanden van het eerste half jaar van 2016.Verhuisfamilie

Stichting De Verhuisfamilie verwelkomde in januari de nieuwe kwartiermaker Sheila Kloppert. Zij is, als eerste medewerker van De Verhuisfamilie, begonnen aan haar taak om de Verhuisfamilie verder te professionaliseren. Sheila heeft een groot gedeelte van de verantwoordelijkheid, die in 2014 en 2015 nog bij vrijwilligers van het bestuur lag, overgenomen.

Sheila Kloppert eerder werkzaam voor het Nederlandse Rode Kruis heeft zelf al heel wat meegemaakt in het leven. Met een positieve instelling en de wil om uit te gaan van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, probeert Sheila cliënten ter wille te zijn en de aanvragen succesvol af te ronden. Samenwerken met vrijwilligers en het bedrijfsleven om iets moois te creëren ligt haar dan ook na aan het hart.

Met deze instelling is zij begonnen met het uitbreiden van het netwerk van de stichting en met het introduceren van De Verhuisfamilie bij de Erkende Verhuizers in Nederland.

De samenwerkingsverbanden tussen Stichting Present en andere vrijwilligersorganisaties, en Stichting De Verhuisfamilie, alsmede het persoonlijke contact met vrijwilligers, zijn opnieuw aangescherpt. De communicatie tussen alle betrokken partijen, is open en transparant. De Verhuisfamilie is altijd bereid om te kijken welke mogelijkheden voor handen zijn. Door de goede samenwerking en de concrete afspraken, hebben al veel cliënten uitzicht op een fijne toekomst in een nieuwe woonomgeving.

Blije cliënten!

Na een korte introductieperiode is Sheila begonnen met het verwerken van de eerste aanvragen en het inplannen van de eerste verhuizingen. Sinds 11 februari zijn er tien verhuizingen met succes uitgevoerd. Vier geplande verhuizingen staan startklaar nog ter uitvoering in juni. Het totaal van uitgevoerde verhuizingen in het eerste half jaar komt hiermee op veertien verhuizingen. Verschillende verhuisbedrijven van Mondial Movers, zoals Mondial Waaijenberg Verhuizers en Mondial Van Dijk Verhuizingen, en de verhuisbedrijven UTS Grijpma, Topmovers Van Riemsdijk en W. van Haarlem, hebben de verhuizingen uitgevoerd.

De Verhuisfamilie is heel blij met alle welwillendheid van de verhuisbedrijven in Nederland. Samen met de erkende bedrijven, de vrijwilligers en verschillende vrijwilligersorganisaties, draagt iedereen een steentje bij in de warme ondersteuning van de “Verhuisfamilie” voor de eenzame en minvermogende burger die op het punt staat te verhuizen.

Directeur van Mondial Waaijenberg Verhuizers, dhr. Jan van Santen, zei hierover het volgende; “Als verhuizer kom je achter de voordeur en tref je regelmatig armoede en eenzaamheid aan bij hen die willen of moeten verhuizen. Na mijn oproep op Facebook en LinkedIn, kwamen heel snel vier aanvragen binnen, voor hulp bij het verhuizen en wat er om heen moet gebeuren. Dankzij De Verhuisfamilie  heeft Waaijenberg Verhuizers, samen met de vrijwilligers van met name de stichting Present, al talloze keren een professionele verhuizing kunnen realiseren.  Het resultaat: Dankbare cliënten die weer een zonnige toekomst in het vooruitzicht hebben, en daar … doen we het voor!”