Verhuizen met Stichting De Verhuisfamilie

Stichting De Verhuisfamilie heeft in gang gezet dat vrijwilligers en Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen onlangs de verhuizing van Marc hebben uitgevoerd. Een emotionele verhuizing, binnen de grenzen van Rotterdam, die goed is verlopen. Stichting De Verhuisfamilie is dan ook even bij Marc langs geweest voor een kort gesprek.

eric alblas verhuizen verhuisfamilie mondial movers stichting samenwerken

“Verhuizing is het allerergste wat je in het leven kan overkomen”

Begin van de middag rij ik richting Rotterdam. De levendige stad met zijn bekende havens vormen het uitzicht. Aangekomen bel ik aan en wordt ik binnen gelaten door een echte Rotterdammer, Marc. Hij begeleidt mij naar de 4de verdieping en samen betreden wij zijn nieuwe woning.

Ik neem plaats in een gezellig ingerichte kamer en direct wordt ik gewezen op het fantastische uitzicht. “Als ik naar links kijk zie ik De Kuip en rechts…. Prachtig toch!” Deze nieuwe plek, aan de Maashaven in Rotterdam, valt duidelijk in de smaak. Maar de verhuizing is een hele grote en moeilijke stap geweest.

Samen met Marc praten wij over het verleden. In juni 2014 is Marc in het ziekenhuis terechtgekomen. Nu is het moeilijk om lange tijd rechtop te staan en ook het lopen is moeilijk. De vorige woning was dan ook niet langer geschikt om nog op een normale wijze in te leven. “Het kon niet langer, maar om na 15 jaar te gaan verhuizen; Dat is nogal wat!” . Marc zag via de website van RTV Rijnmond een reportage over Stichting De Verhuisfamilie. Na die reportage heeft hij direct contact opgenomen en via Laurens Wonen een verzoek bij De Verhuisfamilie ingediend om te verhuizen.

Stichting De Verhuisfamilie is, na het ontvangen van dit verzoek, direct aan de slag gegaan. Een week later heeft Marc al bezoek gehad om een inschatting te laten maken voor het aantal te gebruiken verhuisdozen. In totaal zijn er 70 verhuisdozen ingepakt, welke door Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen vervolgens verhuist zijn. Marc vertelt mij dat verhuizen het allerergste is wat je in het leven kan overkomen. “Ik woon alleen, kan niet lopen, niet staan, verhuizen lukt zelf echt niet”. De vrijwilligers van de Stichting De Verhuisfamilie zijn de hele dag bezig geweest om alle spullen in te pakken en klaar te zetten voor de verhuizers.

Na een succesvolle verhuizing geniet, nu een paar weken later, Marc van het mooie uitzicht over de stad en uiteraard van zijn nieuwe woning. Met een vriendelijke en stevige handdruk verlaat ik het appartement van Marc.