Jan Schut Verhuizingen helpt mee in Rotterdam

Hoewel het drukke tijden zijn in de verhuisbranche, gaat het belangeloze werk voor de Verhuisfamilie gewoon door. Zo voerde Jan Schut Verhuizingen uit Rotterdam onlangs een verhuizing uit voor een hulpvrager die door omstandigheden moest verhuizen. Het inpakwerk voor deze klus werd uit handen genomen door de vrijwilligers van stichting Present Rotterdam.

“Het is wat ons betreft prima gegaan: alles was van tevoren goed geregeld en de jongens vonden het leuk om deze verhuizing te doen”, blikt Huub Groeneweg van Jan Schut Verhuizingen terug. Het verhuisbedrijf heeft weleens eerder mee geholpen, en wist ook deze keer een aanvraag van de Verhuisfamilie op te kunnen pakken. “Als we de mogelijkheid hebben werken we graag mee: je houdt hier echt een goed gevoel aan over.”

Stichting Present

Vanuit de Verhuisfamilie wordt er sinds vorig jaar samengewerkt met de stichting Present. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie met tientallen lokale afdelingen, waaronder in Rotterdam. Deze afdelingen zijn sterk geworteld in de regio en kunnen rekenen op de inzet van betrokken vrijwilligers. Voorafgaand aan een verhuizing zijn zij degene die de cliënt ondersteunen bij het inpakken van de inboedel. Voorheen was dit nog weleens een knelpunt, omdat het voor een hulpvrager vaak een klus was die hij of zij niet meer kon overzien (een verhuizing is al stressvol genoeg). Dankzij de samenwerking met Present wordt dit gedeelte alvast geregeld. De coördinatoren van Present nemen ook aan het begin van het traject de verhuisaanvragen in behandeling om te kijken of een hulpvraag aan alle voorwaarden voldoet. Pas als een verzoek aan alle criteria voldoet wordt er contact gezocht met een Erkend Verhuizer.

Aanvraag indienen

Een aanvraag voor hulp vanuit de Verhuisfamilie kan uitsluitend worden ingediend door een hulpverlener. Heeft u een cliënt die ondersteuning kan gebruiken bij een verhuizing? Kijk dan op ons aanvraagformulier voor een overzicht van de voorwaarden.

Oproep aan Erkende Verhuizers!

De afgelopen tijd hebben steeds meer Erkende Verhuizers zich aangemeld om geheel belangeloos één keer per jaar mee te helpen met de Verhuisfamilie. Dat is een mooie ontwikkeling! Hoe meer verhuisbedrijven zich aansluiten, hoe meer aanvragen er in behandeling genomen kunnen worden. Ben jij als ondernemer enthousiast geworden om mee te helpen? Meld je dan aan via het contactformulier.