Interview met Rinus de Graaf: ‘Je moet gewoon tijd maken voor De Verhuisfamilie’

De vraag van De Verhuisfamilie om belangeloos een verhuizing uit te voeren voor iemand in nood, levert nogal eens gemengde reacties op. Met name in drukke periodes is het lastig om een datum in te plannen. Rinus de Graaf van verhuisbedrijf G.J. Rigter & Co uit Baarn ziet er echter geen problemen in: “Je moet er gewoon tijd voor maken: het is een prachtig goed doel.”

RInus de Graaf

In december 2018 voerde het verhuisbedrijf een verhuizing uit voor een alleenstaande vrouw die vanwege gezondheidsproblemen moest verhuizen naar een woning die met een lift bereikbaar is. De aanvraag voor deze mevrouw werd ingediend door een hulpverlener van een buurtteam. Na controle door De Verhuisfamilie of de cliënt aan alle voorwaarden voldoet (geen netwerk en te weinig financiële middelen) werd verhuisbedrijf G.J. Rigter & Co benaderd.

‘Niet lullen maar poetsen’

Hoewel december een erg drukke maand is, plande Rinus direct een datum in. “Ik ben een Amsterdammer en ik denk gewoon: je moet niet lullen, maar poetsen. Ik heb een goed gevoel bij De Verhuisfamilie en naar mijn mening is het prima te doen om één of twee keer per jaar een verhuizing uit te voeren. Je kunt altijd redenen bedenken om het niet te doen, maar er zijn nog meer redenen om er wél tijd voor vrij te maken. Volg je sociale hart, zou ik zeggen. De cliënten die geholpen worden zijn er hartstikke blij mee. Je maakt voor die mensen het verschil, terwijl het voor jezelf maar een half dagje werk kost.”

G.J. Rigter & Co

Goed van start

Rinus zit zelf al anderhalf jaar in het bestuur van De Verhuisfamilie en laat daarmee zien dat hij het goede doel een warm hart toedraagt. De bestuursleden werken samen met de drie vrijwillige coördinatoren: Mirjam van der Zaag, Jos van den Boogert en Wim Schut. Zij hebben de dagelijkse leiding in handen en screenen alle aanvragen. Zij zijn ook degene die contact zoeken met de Erkende Verhuizers.
Het team is het nieuwe jaar al goed van start gegaan. In de eerste maand zijn al vrij snel twee verhuizingen uitgevoerd, en wel door Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen en Arts Verhuizingen. Een mooi begin van 2019!
Meer informatie over de stichting en haar werkwijze is te vinden op www.verhuisfamilie.nl.

Bron artikel: vakblad Verhuizen (februari 2019)