Verhuisfamilie in actie in Rotterdam

Het verhuisteam van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen heeft voor het goede doel de Verhuisfamilie een cliënt uit Rotterdam geheel belangeloos verhuisd naar haar nieuwe woning. De Verhuisfamilie is er speciaal voor mensen die genoodzaakt zijn om te verhuizen, maar zelf niet het netwerk en de middelen hebben om dit te regelen. “Ik ben zo dankbaar dat het verhuisteam mijn cliënt heeft kunnen helpen, ik sta er versteld van dat dit mogelijk is in deze tijd.”

Aan het woord is Marieke van Vugt, werkzaam als ouderen maatschappelijk werker voor het wijkteam Zuidwijk van de gemeente Rotterdam. “Een verhuizing brengt al de nodige kosten met zich mee en mijn cliënt heeft dan ook haar spaargeld nodig om haar nieuwe woning aan te kleden met vloerbedekking en behang. Als je krap in je budget zit en geen groot netwerk hebt, dan is het regelen van een verhuizing een hele opgave.” Om die reden diende Marieke een aanvraag in bij de Verhuisfamilie.

De Verhuisfamilie is een samenwerkingsverband tussen de Organisatie voor Erkende Verhuizers en de stichting Present (organisatie voor vrijwilligers). Samen vormen ze de ‘familie’ en zorgen ze ervoor dat iemand een nieuwe start kan maken. De vrijwilligers van Present pakken de inboedel van tevoren in zodat het verhuisteam bij aankomst direct aan de slag kan.
Voor deze verhuizing werd Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen benaderd met de vraag om mee te werken. Juist de inzet van professionals bij een verhuizing maakt een groot verschil: met de aanwezigheid van allerlei hulpmiddelen is een verhuizing zo geregeld. “Hoe klein een woning soms ook is, er kunnen wel heel veel spullen in staan. Ik had dit nooit in mijn eentje gered. Daarom ben ik ook heel dankbaar voor de inzet van het verhuisteam. Voor mijn cliënt was het een hele opluchting dat het zo geregeld kon worden.”

Oproep aan Erkende Verhuisbedrijven

Om meer aanvragen in behandeling te kunnen nemen is de Verhuisfamilie dringend op zoek naar andere Erkende Verhuisbedrijven die graag 1 of 2 keer per jaar geheel belangeloos mee willen helpen. Een geluksgevoel is gegarandeerd!

Aanmelden kan via deze pagina

Verhuisfamilie Rotterdam